. انسان همواره از فناوري استفاده نموده و كارنامه حيات بشري مملو از ابداع فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات كه از آنان به عنوان فناوريهاي جديد و يا عالي, ياد مي شود بيشترين تاثير را در حيات بشري داشته اند.
دنياي ارتباطات و توليد اطلاعات به سرعت در حال تغيير بوده و ما امروزه شاهد همگرايي آنان بيش از گذشته با يكديگر بوده, بگونهاي كه دادهها و اطلاعات بسرعت و در زماني غيرقابل تصور به اقصي نقاط جهان منتقل و در دسترس استفاده كنندگان قرار ميگيرد.
ICT يافناورياطلاعاتوارتباطات (Information Technology and Communication), بدون شك تحولات گسترده اي را در تمامي عرصههاي اجتماعي و اقتصادي بشريت به دنبال داشته و تاثير آن بر جوامع بشري بگونهاي است كه جهان امروز به سرعت در حال تبديل شدن به يك جامعه اطلاعاتي است. جامعه اي
ه در آن دانايي و ميزان دسترسي و استفاده مفيد از دانش ، داراي نقشي محوري و تعين كننده است. فناوري اطلاعات امكان جهش زير ساختهاي فقير را طوري فراهم ساخته.
تأثيرات فناوري اطلاعات
اينترنت زندگي و نحوه ارتباط ما با ديگران را تغيير داده است. در سالهاي اخير ، اهميت اينترنت و فناوري اطلاعات - چه در مشاغل و چه در خصوصي - به ميزان قابل توجهي افزايش يافته است. بدون شك كاركنان سازمان و محيط كار آنها از نظر طراحي شغل ، شرايط كار و بسياري موارد ديگر تحت تأثير اينترنت و فناوري اطلاعات قرار گرفته اند.
از آنجا كه در فضاي كسب و كار امروز ، افراد و دانش آنها به عنوان مهمترين سرمايه سازمان محسوب مي شوند ، بديهي است كه هر شركتي بايد از آن آگاه باشد و آماده پذيرش تغييرات جديد باشد.
تأثير فناوري اطلاعات و ارتباطات بر سازمان
فناوري اطلاعات و ارتباطات و اينترنت نه تنها متخصصان فناوري اطلاعات و كارمنداني كه به طور منظم از فناوري اطلاعات در محيط كار خود استفاده مي كنند ، بلكه بر محيط سازمان ، خود سازمان و به طور كلي جهان اجتماعي نيز تأثير گذاشته است. است. مديران بايد از اين تغييرات آگاه باشند و براي درك و انطباق مناسب با آنها تلاش كنند.
مديريت فناوري اطلاعات
اين يك زمينه مطالعاتي است كه در آن تمام منابع فناوري با توجه به نيازها و اولويت هاي خود مديريت مي شوند. اين منابع ممكن است شامل سرمايه گذاريهاي ملموس مانند سخت افزار رايانه ، نرم افزار ، داده ، شبكه و امكانات مركز داده باشد كه توسط كارمندان آن از منابع مديريتي اوليه مانند بودجه ، نيروي انساني و سازماندهي و كنترل استخدام مي شوند. همراه با موارد مرتبط با فناوري مانند مديريت تغيير ، طراحي نرم افزار ، برنامه ريزي شبكه ، پشتيباني فني و موارد ديگر.
مديريت فناوري اطلاعات فرآيندي است كه طي آن كليه منابع IT با توجه به اولويت ها و نيازهاي سازمان مديريت مي شوند. اين مديريت شامل منابع ملموس مانند شبكه هاي سخت افزاري ، رايانه ها و افراد و همچنين منابع نامشهود مانند نرم افزار و داده است.
هدف اصلي مديريت فناوري اطلاعات توليد ارزش از طريق استفاده از فناوري است. براي دستيابي به اين هدف ، استراتژي هاي تجارت و فناوري بايد همسو باشند.
تأثيرات اجتماعي فناوري اطلاعات و ارتباطات بر روند جهاني شدن
آزادي:
اگرچه فناوري اطلاعات فرصتي را براي افراد فراهم مي كند تا عقايد خود را آزادانه و بدون محدوديت واسطه ها بيان كنند ، اما به دليل سرمايه مناسب و متوسطي كه براي خريد كامپيوتر و هزينه كم انتقال اينترنت لازم است ، هر كسي مي تواند چيزي را در هدر شخصي خود ارسال كند يا هر چيزي را در اتاق چت بگوييد ، و مخاطب بالقوه براي چنين پيام هايي بسيار زياد است. اما با مشاهده روند تبادل اطلاعات بين كشورهاي شمالي و جنوبي و مشاهده نابرابري اطلاعات ارائه شده ، پديده جريان آزاد اطلاعات كمرنگ مي شود و ماهيت واقعي آن را نشان مي دهد. برخي اظهار داشتند كه جريان آزاد اطلاعات به عنوان مقدمه جهاني شدن ، نقابي نيست كه استعمار بر آن دلالت دارد ، به اين معني كه جريان آزاد اطلاعات ظاهري فريبنده دارد و فاقد هرگونه جنبه منفي است. اما در باطن نگرشهايي را در ذهن ايجاد مي كند كه هدفي جز ايجاد دنياي ذهني غيرواقعي از واقعيتهاي موجود ندارند.
ادغام جهاني:
فناوري اطلاعات ارزان ، سريع ، نقطه به نقطه و ناهمزمان است ، به ايميل و شبكه هاي اجتماعي راحتي و فوريتي را مي دهد كه ارتباطات پستي و تلفني هرگز نداشته اند و شخصي سازي رسانه هاي راديو و تلويزيون علي رغم وب جهاني. اطلاعات محلي با سرعتي بي سابقه امكان پذير است. مي توان Sydney Morning Herald را همزمان با خواندن استراليايي ها. عميقاً بيگانه است و با استفاده كاملتر از فناوري اطلاعات در سراسر جهان ، اين اثر افزايش مي يابد.
نزديك شدن به فواصل:
يك نتيجه از نقشي كه فناوري اطلاعات در گردآوري جهان ايفا مي كند اين است كه منابع اطلاعاتي در حال حاضر براي طيف گسترده اي از مردم در سراسر جهان بسيار قابل دسترسي است. اطلاعات كساني كه در مناطق جغرافيايي دور افتاده زندگي مي كنند و به وب دسترسي دارند تقريباً همان مزاياي كساني است كه در مركز زندگي مي كنند. اطلاعات مورد نياز بسياري از افراد گرچه ممكن است محقق نباشند اما تا حد زيادي به صورت الكترونيكي در دسترس است. امكانات مخابراتي جلوه ديگري از استقلال فضايي فناوري اطلاعات است.
neb8}x| |